torstai 24. tammikuuta 2013

Liikuntapulma

Ajattelin avautua liikuntapulmastani jos siellä jossain olisi kohtalontovereita ja hyviä apuja/vinkkejä :)

En ole koskaan ollut mikään kovin suuri liikunnan ystävä, mutten mikään sohvaperunakaan. Olen jo vuosia koittanut löytää ns. omaa liikuntalajiani. Kuntosalitreeni ei sovellu itselleni sillä liikkuakseni tarvitsen joko mielettömän mielenkiintoisen lajin tai jonkun joka piiskaa liikkumaan. Vuonna 2009 tutustuin siskoni ansioista vesijuoksuun ja sitä olenkin harrastanut aina tähän päivään asti välillä aktiivisemmin ja välillä laiskemmin. Vesijuoksu toimii kun saa kaverin altaaseen mukaan. Itsekseni en kovinkaan montaa kertaa ole vesijuossut. 

Vesijuoksu on kuitenkin melkoisen yksitoikkoista hommaa, varsinkin 2-3 kertaa viikossa harrastaessa, joten aloitin syksyllä 2010 miekkailun hurahtaen siihen aivan täysin! Erittäin mielenkiintoinen laji, jossa tarvitaan hyvää kuntoa ja nopeaa ajattelukykyä. Elämässäni tapahtui vuonna 2011 iso asia, jonka seurauksena lopetin miekkailun ja oikeastaan kaiken liikunnan kokonaan. Vasta keväällä 2012 aloin aktivoitua liikunnan saralla uudestaan. Aloitin pehmeästi ensin aktivoimalla kauan rakastamani vesijuoksun ja sitten hankin Motivukseen superkortin, jolla kuntosali ja ryhmäliikuntatunnit oli käytettävissä. Kahden viikon treenaamisen jälkeen, nyrjäytin nilkkani vapaa-ajallani pahasti ja liikunta loppui taas. 

Syksyllä 2012 aloitin kuntonyrkkeilyn. Tykästyin lajiin kovasti. Huomaan pitäväni raskoista lajeista, vaikkei kuntoni mikään huippu olekaan. Nyrkkeilytreenit oli 2 kertaa viikossa, mikä sopi töideni ohelle oikein hyvin. Loppuvuodesta 2012 olin aivan varma että jatkan lajia vielä vuonna 2013, mutten jatkanut. Halusin kokeilla jotain uutta. 

Kun joulukuussa 2013 naapurini jätti rappukäytävän seinään pari viiden kerran lahjakorttia Lady Linelle, tiesin tilaisuuteni uusiin lajeihin, ja niiden kokeiluun koittaneen. Otin kortin ja sovin tapaamisen Lady Linen palveluneuvojan kanssa. Nyt olen käynyt kahden viikon ajan Lady Linella, käyttäen kaikki viisi ilmaista kertaani. Olen saanut tutustua eri jumppiin ja lempijumpikseni nousevat spinning ja pilates. Myös kahvakuula on ok.


Ai mikä se Liikuntapulmani on? No se, etten tiedä mitä lajia harrastaisin loppuvuoden, tai edes loppukevään ja MISSÄ!!! Helsinki tuntuu olevan tupaten täynnä kymmeniä kuntokeskuksia ja lajeja ja tarjouksia ja sopimuksia ja sitoumuksia ja ja ja... ÄÄÄ!!! Että siis minne?!
Lady Line tarjoaisi tammikuussa aloitetulle sopimukselle 12kk sitoumuksella 2 x personal trainerin tapaamista, valmiiksitehtyä kuntosaliohjelmaa sekä rajatonta salin ja jumppien käyttöä. Elixia on samoissa hinnoissa, mutta niillä on Salmisaaressa ihana Spa, joka on jäsenien käytössä. Solana liikkuu samoissa hintaluokissa muttei ole niin monipuolinen kuin Lady Line. Motivukseen ei tarvitsisi sitoutua 12 tai 24 kk kun niillä on myös 10 kerran kortit, kausikortit jne.. Olen aivan päästäni pyörällä mikä, missä milloin jne.

Lady Linella jumpat eivät ole makuuni. Tarkoitan nyt siis muita jumppia kuin spinningiä ja pilatesta. Tuntuu että monet jumpat, kuten piloxing, zumba ja bodycombat on ohjaajien heilumista ja huitomista, välillä huudelleen "ja sheikkaa sheikkaa" oli laji mikä hyvänsä. Lady Linella ei myöskään ole saunaa. (Kyllä! Haluan kuntokeskuksellani olevan sekä tavallinen sauna että infrapunasauna). Lähinnä tällä hetkellä kamppailen Motivuksen ja Lady Linen välillä.

Lady Line on minua eritäin lähellä, kun taas Motivus vaatii vähintään 15 minuutin matkan julkisilla. Lady Line sitouttaa pitkäksi aikaa, kun taas Motivukselle voi ostaa useita eri kortteja, ilman pitkää sitoutumista. Lady Linella saisi pt-tapaamiset kaupan päälle, Motivuksella ei. Lady Linen jumpat ovat laadultaan mielestäni heikompia kuin Motivuksen. Lady Linella on infrapunasauna, muttei tavallista saunaa, niinkuin Motivuksella. (Ja tässä vertailussa puhun itseäni lähimmästä Lady Linesta ja Motivuksesta). Tässä listauksessa Motivus alkaa viedä voiton mutta pelkään liikkumisiloni tyssäävän jos kuntokeskukseni on liian kaukana. Ja entä jos alkaisinkin pitää kuntosaliharjoittelusta, jos Lady Linen ammattilaiset tekevät minulle sopivan ohjelman? Tätä etua en (ainakaan  ilmaiseksi) saa Motivukselta... hmm.. 

Liikuntapulmani jatkuu edelleen. Tämän viikon aikana sen täytyisi ratketa, sillä ensi viikoksi tarvitsisin jo tiedon minne menen liikkumaan. Mutta kuka sen ratkaisee?! 

Jään jahkailemaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti