sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kasvisruokaa osa 1: Rukiinen kasvispizza

Olen ollut kasvissyöjä noin viisi vuotta. Sekasyömisen muuttuminen kasvissyönniksi tapahtui melkoisella vauhdilla. Jo ylä-asteella muistan kiinnostukseni liharuokaan heikentyneen ja kiinnostukseni heräävän siihen, mitä oikeasti syön. 

Vuosi vuodelta kasvissyöntini on parantunut ja nykyään olen mielestäni melkoisen tarkka mitä suuhuni laitan sekä paljon tiedostavavampi ruuasta mitä syön. Kasvissyöntini pohjalla on useita eri syitä joista varmaankin teen joskus oman blogipostauksen. Nykyään kasvissyöntini perustana pääsääntöisesti on oman hyvinvointisuuden lisäksi eläinten tehotuotanto. En siis ole vegaani, vaan kasvissyöjä ja syön kalaa silloin tällöin. Maksimissaan kuitenkin kerran kahdessa kuussa. 

Tapanamme on tehdä sunnuntai-iltaisin pizzaa, itse alusta loppuun. Olemme jo pitkään tehneet tietynlaista pizzaa, joten  tänään viimeistään oli aika kokeilla jotain uutta ja tässä se tulee; Rukiinen kasvispizza.


Taikina:

25g hiivaa
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
100g karkeita vehnäjauhoja
125g ruisjauhoja

Hiiva murennetaan veteen ja muut aineet seuraavat perässä. Taikina sekoitetaan tasaiseksi ja annetaan kohota noin 30 min.

Kun taikina on kohonnut se jaetaan kahdeksi palloksi ja kumpainenkin kaulitaan omalle pellille (ympyrän muotoisiksi) pohjiksi.

Kaulittu pizzapohja (1 pallo).

Täyte:

6 rkl tomaattimurskaa/valmispastakastiketta
1 kesäkurpitsa
2 punaista paprikaa
10 kpl kirsikkatomaattia
oliiviöljyä
suolaa (/Herbamare-mausteseosta)
100g fetajuustoa

Kasvikset leikataan viipaleiksi ja paistetaan pannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan. Mausta kasvikset suolalla. Voit myös lisätä esim. rouhittua valkosipulia tai pippuria halutessasi. 

Kesäkurpitsa ja paprika paistumassa.


Kuutioi feta ja halkaise kirsikkatomaatit. Tomaattikastike (3rkl per pohja) levitetään kaulitulle pizzapohjalle. Lisää kesäkurpitsa, paprika, kirsikkatomaatit ja feta.

Pizza menossa uuniin.


Paista pizza 230 asteessa noin 15 minuuttia. 


Lisäksi:

100g rucolaa
vastaraastettua parmesaania

Pizzan ollessa valmis (reunoista rapea), ota se uunista ja lisää päälle tuore rucola ja parmesaani. Nauti!

Valmis syötäväksi.



Bon appétit!

2 kommenttia:

  1. Voi on kyllä herkullisen näköistä! pitää varmaan kokeilla, vaikken kasvissyöjä olekaan! :) itsetehty pitsa on vaan niin hyvää, vaikka pitseriassa olenkin töissä :D

    Ja muutes! mulla olis blogissa käynnissä 30€ lahjakortin arvonta, käy ihmeessä osallistumassa! :)
    http://mmilya.blogspot.fi/2013/01/a-r-v-o-n-t-30-lahjakortti.html

    VastaaPoista
  2. No oli kyllä melkoisen hyvää pizzaa! Rohkeasti kokeilemaan vaan! Ja voihan reseptiä tuunata omanlaiseksi :)

    Kiitos vinkistä! Taidan käydä tsekkaamassa tuon arvonnan!

    VastaaPoista