torstai 24. tammikuuta 2013

Kasvisruokaa osa 2: Fetainen kvinoasalaatti

Vaikka syönkin mielestäni melkoisen monipuolisesti kasvissyöjäksi, oli kvinoa ennen tätä iltaa itselleni täysin tuntematon. Kvinoaa käytetään riisin tai cous cousin tapaan ja se sisältää paljon proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita. 

Löysin herkullisen kvinoasalaatin ohjeen ja tiesin aikani kvinoan testaamiseen koittaneen. Herkullinen fetainen kvinoasalaatti kahdelle syntyy näin:

Tarvitset:

1 dl kvinoaa
2 tl oliiviöljyä
1 tl pestoa
suolaa ja pippuria
n. 150 g vihreitä papuja (esim. Haricot-papuja)
2/3 kurkku
200g fetaa
tuoretta rucolaa koristeeksi ja makua antamaan


Go Greenin Kvinoa (Quinoa).

Huuhtele ensin kvinoa hyvin lämpimällä vedellä ja keitä vedessä (veteen voit halutessasi lisätä ripauksen suolaa) pakkauksen ohjeen mukaan. 

Huuhdeltu kvinoa.

Huuhtele keitetty kvinoa viileällä vedellä ja anna hetken valua.

Leikkaa pavut paloiksi ja kiehauta nopeasti vähäsuolaisessa vedessä. Huuhtele pavut viileällä vedellä kiehauttamisen jälkeen. Pilko kurkku.

Haricot-pavut pilkottuina.

Sekoita oliiviöljy ja pesto keskenään. Lisää seokseen keitetty, jäähtynyt ja hyvin valunut kvinoa. Mausta pippurilla makusi mukaan.

Sekoita keskenään kvinoa, kurkku, pavut ja feta. 

Sekoitettu salaatti.

Lisää annoksesi päälle tuoretta rucolaa ja nauti!

Valmis annos.

Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti